Museumfederatie Fryslân Provinciale organisatie ter ondersteuning van de musea in Friesland

Museumfederatie Fryslân

Toegankelijk maken en behouden van het culturele erfgoed in Friesland

Museumfederatie Fryslân is het online platform waar alle informatie over Friese musea te vinden is. Met bijzondere collecties, verhalen en educatie zorgen de musea in Friesland samen voor het blijven bestaan en uitdragen van het Friese culturele erfgoed. Museumfederatie Fryslân had de wens om alle musea en hun activiteiten online overzichtelijk en toegankelijk weer te geven voor de doelgroep. Hier is Friks destijds voor ingeschakeld.

DienstenBekijk website

Meerdere websites in één omgeving

Museumfederatie Fryslân was op zoek naar een oplossing om vanuit een centraal punt hun verschillende websites te kunnen beheren. Deze websites moesten wel als losse websites worden weergegeven voor de bezoekers. We hebben hiervoor een compleet op maat ingerichte WordPress omgeving ontworpen, waarbinnen alle websites eenvoudig zijn te beheren. Op dit moment zijn dit de websites: Museum.frl, Museumfederatiefryslan.nl, Archeologie.frl en Erfgoed-onderwijs.frl. Mochten er meer websites bij komen, dan kan deze heel gemakkelijk worden toegevoegd.

Inzetbare thema’s

Instellen van tijdelijke thema's

Er zijn verschillende inzetbare thema’s beschikbaar. Museumfederatie kan voor verschillende periodes, andere thema’s inzetten. Bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie het thema, ‘Help pake en beppe de vakantie door’, de website veranderd dan qua kleuren en lettertype. Daarnaast komen alle onderwerpen die met dit thema te maken hebben, op de homepage te staan.

'De website past precies bij ons als organisatie''Merijn van Veen, Friese Museum Federatie'Bekijk website

Plan van aanpak

Er is veel tijd in het ontwerp gestoken. Het was erg belangrijk dat het buitengevoel zoveel mogelijk op de website naar voren kwam. De vormgeving van de website is speels opgezet, zodat de gebruiker niet twee keer naar hetzelfde kijkt. Op deze manier is ervoor gezorgd dat de gebruiker nieuwsgierig blijft doorscrollen.

Eindredactie

Voordat de gemaakte inhoud daadwerkelijk op de website geplaatst kan worden, moet dit eerst worden goedgekeurd door de hoofdbeheerder. Dit is toegepast zodat niet alles zomaar op de website geplaatst kan worden, maar dat het altijd langs de hoofdbeheerder gaat ter controle.

Eigen unieke website

De vier websites, Museum.frl, Museumfederatiefryslan.nl, Archeologie.frl en Erfgoed-onderwijs.frl, die vanuit één centraal punt worden beheerd, hebben alle vier een eigen website. Deze websites zijn gebouwd op basis van hetzelfde format, maar hebben een eigen inhoud, vorm en uitstraling.

Toegankelijkheid

Met deze website is ervoor gezorgd dat alle museum informatie en activiteiten toegankelijk zijn gemaakt voor de mensen in Friesland. Dit is gedaan door al deze informatie op één platform aan te bieden.

Wij hebben aan deze
case gewerkt
Samenwerken?
SC Cambuur

Dé club van het noorden

Bekijk case
WeFlyCheap

The Travel-Experts

Bekijk case
Flevonice

Sports & Funpark

Bekijk case
Gratis quickscan