Blog
Emma-WennekendonkEmma WennekendonkAccountmanager
Online marketing8 november 2011

WordPress SEO tips

WordPress is out of the box al een CMS (Content Management Systeem) met veel opties met betrekking tot SEO.

Maar met een paar extra aanvulling verandert een WordPress site in een SEO wonder. Hier onder enkele WordPress SEO tips:

SEO optimalisatie in WordPress

 • Permalinks
  In de back-end van WordPress is het mogelijk de permalinks aan te passen in zoekmachine vriendelijke url’s. Na het installeren van WordPress staan de permalinks ingesteld op https://www.friks.nl/?p=2714 het deel achter de domeinnaam bevat geen geen tekst maar alleen een nummer. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor https://www.friks.nl/%postname%/ in dit geval wordt de postname in de url geplaatst en ontstaat een leesbare url.
 • SEO Theme
  WordPress geeft je site weer via een zogenaamde theme. De opbouw van een theme moet aan bepaalde eisen voldoen om zoekmachine technisch in orde te zijn. Belangrijkste eisen zijn: Goede heading tags voor koppen en tussenkoppen, CSS Sprites, geen overbodige code en zo weinig mogelijk externe CSS en Javascript bestanden. Probeer alle CSS in een extern bestand te combineren, doe dit ook voor alle Javascript code.
 • SEO plugin
  De WordPress plugin “WordPress SEO by Yoast” biedt alle mogelijkheden die je van een SEO plugin mag verwachten. Naast het aanpassen van paginatitels en descriptions kan er nog veel meer worden ingesteld. Bij de verschillende mogelijkheden staan duidelijke omschrijvingen. De plugin van Yoast helpt je zelfs met het optimaliseren van je content. Extra handige features zijn: Breadcrumbs, XML Sitemap, RSS optimalisatie en het opschonen van je code.
 • Hosting
  WordPress draait in principe op elke shared hosting account met PHP en MySQL. Bij veel budget-hosters worden echter teveel sites op 1 server geplaatst. Staat jouw WordPress site op een te volle server dan wordt je site langzaam en dit heeft een negatief effect op je Google ranking. Kies daarom voor een goede betrouwbare hostingpartij ook al is dat misschien iets duurder.
 • Caching
  Caching zorgt voor een snellere WordPress website. Normaal gesproken wordt bij elk bezoek aan een pagina de pagina opnieuw opgebouwd door de server, doormiddel van caching zorgt WordPress ervoor dat een groot deel van de pagina’s al klaar staan op de server. Dit bespaart resources en zorgt voor een kortere laadtijd van een pagina. Een goede oplossing voor caching in WordPress is de W3 total chache plugin.
 • Gebruik Google Webmastertools
  Met Google Webmastertools is het mogelijk je WordPress site op techniek te analyseren. Google Webmastertools geeft aan wanneer er problemen zijn met de indexering van je website.
 • Gebruik Google Analytics
  Meten is weten. Met behulp van Google Analytics wordt inzichtelijk wat er gebeurt op je website. Hoe komen bezoekers binnen, wat doen ze en waar verlaten ze de site. Met deze gegevens kan je je site verder verbeteren.

En last but not least; Zorg voor goede content! Zorg voor eigen goed geschreven teksten op je site. Houd je site actueel en plaats regelmatig updates.

Gratis quickscan