Blog
WordPress 5.0, GutenbergWacht met updaten
Rienk SmidsEigenaar
Website5 december 2018

WordPress 5.0, wacht met updaten!

Misschien had je er al wat van gehoord. Maar WordPress 5.0 staat voor de deur. Geplande release: 6 december 2018! Het korte advies: Wachten met updaten!

Gutenberg de nieuwe editor

WordPress 5.0 bevat een nieuwe editor, de editor is misschien wel het belangrijkste onderdeel van WordPress, al je content staat in je website via deze editor. WordPress 5.0 bevat een nieuwe editor genaamd “Gutenberg”, deze editor werkt anders dan de vertrouwde WYSIWYG editor. Als gevolg hiervan moeten je template en al je plugins ook geschikt zijn om met de nieuwe editor overweg te kunnen.

Moet ik updaten naar WordPress 5.0?

Er is veel discussie rondom “Gutenberg” volgens velen is de update nog niet compleet. Er worden daarom nog veel updates verwacht. Daarom raden wij aan nog even te wachten met het installeren van WordPress 5.0 tot is gebleken dat deze stabiel is. We verwachten dat in januari of februari veel meer duidelijk wordt over het functioneren van WordPress 5.0, en dat er dan ook al veel verbeteringen zijn doorgevoerd. Tot die tijd blijft WordPress 4.9 gewoon werken.

Wanneer je wel update naar WordPress 5.0

Wanneer je wel besluit de update te installeren zorg dan in ieder geval dat je een back-up hebt gemaakt. Nog beter, probeer de update eerst op een testomgeving uit. Hier kan je rustig testen of je template en plugins geschikt zijn voor WordPress 5.0, zonder dat bezoekers van je website hinder ondervinden.

Hulp nodig?

Het updaten naar WordPress 5.0 kan lastig zijn, maar wij kunnen je daarbij helpen! Neem contact op voor meer informatie.

Dubbel feest omdat we vandaag naast junction.nl de webshop van Schutrups Exloo hebben gelanceerd! 😎

www.junction.nl is een feit! 💪🏻🥳

Soms heb je drie ingrediënten nodig om iets mooiers te maken. Vanaf april gaan wij samen met in2media en Junction Creative Group verder onder de naam Junction creative + digital agency. Op de hoogte blijven? Volg dan alvast het account van @in2media.live #headstogetherhandstogether #junction

Gezocht! Een Chief Happy Work die zorgt voor een solide personeelsbeleid en bergen positieve energie op de werkvloer. Want zelfs in een organisatie met een structuur die zo plat is als het Nederlandse landschap is een verbindende schakel nodig. Ben jij die veilige haven voor zowel de directie als zeventig enthousiaste professionals? Solliciteer dan snel! Link in bio. #vacature #friksweb #hrvacatures

Het jaarlijks kerstonbijt is weer een feit! Dit keer samen met onze maatjes van @in2media.live ⭐️

Gratis quickscan
Friks is niet meer. Sinds kort zijn wij Junction creative + digital agency. Bekijk hier onze nieuwe website
×