Blog
Bekend met WooCommerce?
Emma-WennekendonkEmma WennekendonkAccountmanager
Webshop21 juni 2013

WooCommerce webshop

Op dit moment is WooCommerce het snelstgroeiende e-commerce platform ter wereld. Afgelopen week behaalde WooCommerce de magische grens van 1 miljoen downloads! Wat is de reden dat dit platform zo snel groeit? Wat maakt WooCommerce zo populair?

Wat maakt WooCommerce succesvol?

WooCommerce wordt geïntegreerd in het open-source platform WordPress. WordPress is ’s werelds meest gebruikte beheerssysteem voor websites en blogs. BBCAmerica.com, Autoblog.nl en The Rolling Stones zijn allemaal websites gebouwd met WordPress. Een uitmuntend systeem voor het beheren van je website, maar als je een serieuze webshop wilde moest je toch echt gaan kijken naar alternatieven zoals bijvoorbeeld Magento. Daar komt nu verandering in. Het succes van WordPress met de belangrijkste functionaliteiten die een webshop nodig heeft. Het grootste voordeel hierbij is dat je niet een losse website en losse webshop hebt, maar alles beheert vanuit één beheersysteem.

Snel en eenvoud

Het eerst wat opvalt binnen WooCommerce is dat het snel is, razend snel zelfs. Een product toevoegen is binnen een paar kliks geregeld. Ook variabele producten instellen, bijvoorbeeld een kledingstuk in meerdere kleuren en maten invoeren is zo klaar. De gebruiksvriendelijkheid en snelheid van het systeem zorgen ervoor dat het ontzettend praktisch is om mee te werken. Bij het openen van het beheersysteem is direct een overzichtelijk dashboard zichtbaar waar de meest verkochte producten en de omzet zichtbaar zijn. Zie ook de screenshots.

Betaling en verzending

Wat in de voorlopers van WooCommerce ontbrak waren de betaalmogelijkheden en de mogelijkheden tot het instellen van de verzendkosten. Voor WooCommerce zijn er meerdere mogelijkheden om iDeal te integreren maar ook om verzendkosten te kunnen berekenen op basis van gewicht of afmetingen. Voor betaling kan men kiezen uit diverse betaalproviders waaronder Sisow, bij Sisow zijn er geen abonnementskosten voor het gebruik van iDeal, met name voor de webshops die geen hoge aantallen verkopen is dit erg interessant.

Ook te integreren in een bestaande WordPress website!

Het voordeel van WooCommerce is dat het ook geïntegreerd kan worden in bestaande websites die draaien op WordPress. Zonder al te veel moeite kan een bestaande website ook producten of bijproducten gaan verkopen. Denk bijvoorbeeld aan artikelen die u normaliter als (periodiek) bijproduct verkoopt. Olie voor de motorfiets of vloerwas na verkoop van een houten vloer.

Functionaliteiten WooCommerce in een overzicht:

  • iDeal betaalmogelijkheden (Sisow)
  • Kortingscodes: korting op basis van ‘uitgedeelde coupons’
  • Loyaliteitsprogramma: klanten punten kunnen sparen bij iedere aankoop
  • Verzendkosten: op basis van afmetingen en gewicht
  • Complexe producten: verschillende maten/ kleuren per product
  • Rapportages voor verkopen/ BTW (ook per maand in te stellen)
  • Nettowinst bekijken direct te bekijken in beheersysteem: na aftrek van BTW
Gratis quickscan