Blog
Afhakers in je webshop?
Ontwerp / Webshop9 oktober 2015

Verbeter de conversie van je webshop met OneStepCheckout

Het is de nachtmerrie van elke webshopeigenaar: je klant haakt af op de pagina waar hij kan afrekenen -de checkout- terwijl hij wel een product heeft gevonden. Je verliest de verkoop en vaak zie je zelfs de klant niet meer terug. Een ramp voor je webshop. Wanneer je product en prijs goed zijn, maar veel klanten toch nog afhaken, ligt het probleem vaak bij de gebruikerservaring in de checkout. Gelukkig is de gebruikerservaring in de checkout bij veel webshops prima te verbeteren.

Vraag minder, verkoop meer

OnseStepCheckout

OnseStepCheckout bij bagageonline.nl: alle gegevens op één overzichtelijke pagina zorgt voor een optimale gebruikerservaring

De checkout is misschien wel de belangrijkste pagina van je webshop. Maar hoe zorg je ervoor dat je de ervaring op deze pagina helemaal hebt geoptimaliseerd voor je doelgroep? Door onze ervaring met grote -en succesvolle- Magento webshops zoals bagageonline.nl weten we dat wanneer een klant een product heeft gekozen, deze zo snel en gemakkelijk mogelijk wil afrekenen. Dit doen we door de klant zo weinig mogelijk te vragen in de checkout. Een mooi instrument hierbij is het gebruik van OneStepCheckout. Dit is een checkout module voor Magento die er voor zorgt dat de klant in de checkout al zijn gegevens op één overzichtelijke pagina in kan vullen. Dit is een groot voordeel boven de standaard Magento checkout page, die door zijn meerdere stappen vaak verwarrend kan werken. Daarnaast wordt er bij de OneStepCheckout alleen de noodzakelijke informatie gevraagd en kan de klant aangegeven of het verzendadres hetzelfde is als het factuuradres. Hiermee wordt het koopproces verkort, wat weer zorgt voor een blije klant die gemakkelijk en snel zijn gekozen product kan afreken. Uiteindelijk zorgt dit voor een beter converterende webshop!

Voordelen OneStepCheckout

OneStepCheckout zorgt er voor dat je klant gemakkelijk zonder hobbels of verschillende vensters zijn betaling kan afronden en zo snel mogelijk zijn nieuwe product in huis heeft. De optie om automatisch een account aan te maken zorgt voor nog meer gemak: bij een volgend bezoek zijn de factuurgegevens al ingevuld zodat bestellen nog sneller gaat. Grote kans dat de klant door de prettige gebruikerservaring een terugkerende klant wordt.

Door de functies om automatisch gegevens aan te vullen en het stellen van alleen de noodzakelijke vragen, blinkt OneStepCheckout uit in snelheid en gemak Dit zijn dan ook belangrijke voordelen. Het grootste voordeel van OneStepCheckout is echter dat het aantal afhakers in je webshop wordt verkleind. De €245 kostende module heb je dan ook zo terugverdiend.

Is uw checkout al geoptimaliseerd?

Een slecht ontworpen checkout zorgt voor afhakers en een minder goed lopende webshop. OneStepCheckout zorgt voor de juiste gebruikservaring en snelheid die deze problemen aanpakken. Alle functionaliteiten die nodig zijn om goed te presteren zitten er standaard in. Begin dan ook nog vandaag met het optimaliseren van je checkout. Je hoeft alleen nog maar –heel eenvoudig- de module te installeren in je Magento webshop om meteen te profiteren van de voordelen van OneStepCheckout.

Ook je klant gemakkelijk laten afrekenen en de conversie van je webshop verbeteren?

Gratis quickscan