Blog
Opvallen met Schema.org
Peter HovingOnline Marketeer
Online marketing23 januari 2015

Beter opvallen in zoekmachines met Schema.org

Websites met een opmaak van Schema.org vallen meer op in zoekmachines dan websites die dit nog niet hebben geïmplementeerd. Als u ervoor kiest om Schema.org te gaan gebruiken dan bent u de concurrentie een stap voor en is de kans groot dat u meer organische zoekverkeer naar uw website trekt.

Wat is Schema.org?

Schema.org is een tagging woordenschat die marketeers en website-eigenaren kunnen gebruiken voor het markeren van hun HTML-pagina’s op een manier die erkend wordt door de grote zoekmachines. Deze informatie stelt zoekmachines in staat om de informatie op webpagina’s beter te begrijpen en zodoende gebruikers betere resultaten te kunnen tonen in de zoekmachine.

Via de Schema.org website:

On-page markup enables search engines to understand the information on web pages and provide richer search results in order to make it easier for users to find relevant information on the web. Markup can also enable new tools and applications that make use of the structure.

Wat Google zegt over Schema.org:

Search engines are using on-page markup in a variety of ways – for example, Google uses it to create rich snippets in search results…over time you can expect that more data will be used in more ways. In addition, since the markup is publicly accessible from your web pages, other organizations may find interesting new ways to make use of it as well.

Wilt u beter scoren dan uw concurrentie?

Google is constant aan het innoveren en past regelmatig haar algoritme aan om relevante informatie te presenteren aan bezoekers. Schema.org en het toevoegen van Mobile Friendly  als ranking factor zijn voorbeelden dat Google continu verandert. Door uw website op te bouwen volgens het stramien van Schema.org kan uw website net dat extra zetje krijgen waardoor u boven uw concurrentie belandt.

Het team van Friks houdt de laatste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Wilt u weten wat de laatste trends zijn en hoe u zich hiermee kunt onderscheiden, neem dan gerust contact met ons op. We lopen graag de mogelijkheden met u door.

Dubbel feest omdat we vandaag naast junction.nl de webshop van Schutrups Exloo hebben gelanceerd! 😎

www.junction.nl is een feit! 💪🏻🥳

Soms heb je drie ingrediënten nodig om iets mooiers te maken. Vanaf april gaan wij samen met in2media en Junction Creative Group verder onder de naam Junction creative + digital agency. Op de hoogte blijven? Volg dan alvast het account van @in2media.live #headstogetherhandstogether #junction

Gezocht! Een Chief Happy Work die zorgt voor een solide personeelsbeleid en bergen positieve energie op de werkvloer. Want zelfs in een organisatie met een structuur die zo plat is als het Nederlandse landschap is een verbindende schakel nodig. Ben jij die veilige haven voor zowel de directie als zeventig enthousiaste professionals? Solliciteer dan snel! Link in bio. #vacature #friksweb #hrvacatures

Het jaarlijks kerstonbijt is weer een feit! Dit keer samen met onze maatjes van @in2media.live ⭐️

Gratis quickscan
Friks is niet meer. Sinds kort zijn wij Junction creative + digital agency. Bekijk hier onze nieuwe website
×