Blog
Maak jij al gebruik van reviews?
Sjaak hummelSjaak HummelLead online marketeer
Online marketing13 december 2016

“Reviews van internet” in Google Mijn Bedrijf

Het vergelijken van verschillende aanbieders is online bijzonder gemakkelijk. Het kan dus heel wat moeite kosten om klanten ervan te overtuigen dat zeGoogle recensies bij jou aan het juiste adres zijn. Reviews zijn daarin erg belangrijk, en wanneer je een paar goede reviews hebt laat je die graag overal zien.

Google probeert het daarom ook zo makkelijk mogelijk te maken voor mensen om reviews te bekijken van producten of diensten. Denk bijvoorbeeld aan hun eigen Google-recensies, die je op verschillende plaatsen in Google tegen kan komen.

google-recensies-bakker-bart

Één van die plaatsen is Google Mijn Bedrijf: het grote informatieveld wat soms aan de rechterkant van de zoekresultaten tevoorschijn komt. In Google Mijn Bedrijf kun je foto’s beheren, je locatie- en adresgegevens invullen en aangeven wat je openingstijden zijn. Dit blok staat erg opvallend in de zoekresultaten van Google, dus het is niet onbelangrijk om hier goed naar voren te komen. Hiervoor werden alleen Google-recensies in dit blok getoond, maar dat is (in Nederland) nooit écht van de grond gekomen. Sinds kort zie je dus ook reviews van andere websites onder de noemer “Reviews van internet”.

mijn-bedrijf-reviews-van-hayema-heerd

Vraag om reviews

Reviews waren altijd al belangrijk. Ze zijn nu gewoon íets zichtbaarder geworden, want je reviews van sites als Facebook, Zoover, Feedbackcompany en Trustpilot komen nu ook opvallend in Google Mijn Bedrijf te staan.

Er komen maximaal 3 sites te staan, maar dat zijn al heel wat reviews. Zorg dus voor goede reviews! En heb je op dit moment nog geen reviews, of wil je die ene slechte review begraven met een positief bericht van je tevreden klanten? Reviews krijg je vooral pas wanneer je er om gaat vragen, dus maak het klanten gemakkelijk en stuur ze een linkje waar ze een review achter kunnen laten. Krijg je toch een negatieve review: reageer netjes en bied een oplossing aan.

Waarom staan reviews van mijn reviewaanbieder er nog niet bij?

Google kiest zelf van welke websites reviews worden getoond. Nog niet alle websites worden dus ondersteund, maar je kunt van de grootste reviewaanbieders wel verwachten dat ze er al bij staan. Je hebt hier helaas geen controle over, dus staan de goede reviews er nog niet bij? Dan is het een kwestie van even geduldig blijven.

Hulp nodig bij het inrichten van jouw Google Mijn Bedrijf? Neem contact op en we helpen je graag.

Dubbel feest omdat we vandaag naast junction.nl de webshop van Schutrups Exloo hebben gelanceerd! 😎

www.junction.nl is een feit! 💪🏻🥳

Soms heb je drie ingrediënten nodig om iets mooiers te maken. Vanaf april gaan wij samen met in2media en Junction Creative Group verder onder de naam Junction creative + digital agency. Op de hoogte blijven? Volg dan alvast het account van @in2media.live #headstogetherhandstogether #junction

Gezocht! Een Chief Happy Work die zorgt voor een solide personeelsbeleid en bergen positieve energie op de werkvloer. Want zelfs in een organisatie met een structuur die zo plat is als het Nederlandse landschap is een verbindende schakel nodig. Ben jij die veilige haven voor zowel de directie als zeventig enthousiaste professionals? Solliciteer dan snel! Link in bio. #vacature #friksweb #hrvacatures

Het jaarlijks kerstonbijt is weer een feit! Dit keer samen met onze maatjes van @in2media.live ⭐️

Gratis quickscan
Friks is niet meer. Sinds kort zijn wij Junction creative + digital agency. Bekijk hier onze nieuwe website
×