Blog
Payment Service Providers
Webshop3 april 2012

Payment Service Providers

Aangezien er steeds meer online wordt gewinkeld komen er ook steeds meer online betaalmethodes. Om gemakkelijk meerdere betaalmethodes in een webshop aan te bieden, kan ervoor worden gekozen om gebruik te maken van een Payment Service Provider, oftewel een PSP.

Via een PSP is het mogelijk meerdere betaalmethodes via één koppeling te integreren in een webshop. Dit is natuurlijk veel makkelijker dan voor elke aparte betaalmethode een aparte koppeling met de webshop te leggen.

Distribuerende Payment Service Provider

Een Distribuerende Payment Service Provider voorziet in een omgeving waarin verschillende betaalmethodes gekozen kunnen worden. De bank van de webwinkelier zorgt ervoor dat het geld op de rekening wordt gestort.

Collecterende Payment Service Provider

Een Collecterende Payment Service Provider regelt naast een betaalomgeving ook de transactie. Wanneer een klant in een webshop een betaling doet, wordt dit in eerste instantie op de rekening van de PSP gestort. De PSP betaald dan periodiek uit aan de webwinkelier.

Daarom is vaak een Collecterende Payment Service Provider duurder in gebruik dan een Distribuerende Payment Service Provider.

Verschillende betaalproviders

Er zijn momenteel erg veel verschillende PSP’s

Het gebruik van een PSP neemt natuurlijk kosten met zich mee. De kosten van een PSP zijn onder te verdelen in maandelijkse abonnement kosten en kosten per transactie. Deze kosten verschillen erg per PSP.

Intergratie met Magento

De meeste betaalproviders bieden gratis makkelijk te installeren extensies voor Magento aan. Zo is een betaalmethode makkelijk te integreren met een Magento webshop.

Dubbel feest omdat we vandaag naast junction.nl de webshop van Schutrups Exloo hebben gelanceerd! 😎

www.junction.nl is een feit! 💪🏻🥳

Soms heb je drie ingrediënten nodig om iets mooiers te maken. Vanaf april gaan wij samen met in2media en Junction Creative Group verder onder de naam Junction creative + digital agency. Op de hoogte blijven? Volg dan alvast het account van @in2media.live #headstogetherhandstogether #junction

Gezocht! Een Chief Happy Work die zorgt voor een solide personeelsbeleid en bergen positieve energie op de werkvloer. Want zelfs in een organisatie met een structuur die zo plat is als het Nederlandse landschap is een verbindende schakel nodig. Ben jij die veilige haven voor zowel de directie als zeventig enthousiaste professionals? Solliciteer dan snel! Link in bio. #vacature #friksweb #hrvacatures

Het jaarlijks kerstonbijt is weer een feit! Dit keer samen met onze maatjes van @in2media.live ⭐️

Gratis quickscan
Friks is niet meer. Sinds kort zijn wij Junction creative + digital agency. Bekijk hier onze nieuwe website
×