Blog
Payment Service Providers
Webshop3 april 2012

Payment Service Providers

Aangezien er steeds meer online wordt gewinkeld komen er ook steeds meer online betaalmethodes. Om gemakkelijk meerdere betaalmethodes in een webshop aan te bieden, kan ervoor worden gekozen om gebruik te maken van een Payment Service Provider, oftewel een PSP.

Via een PSP is het mogelijk meerdere betaalmethodes via één koppeling te integreren in een webshop. Dit is natuurlijk veel makkelijker dan voor elke aparte betaalmethode een aparte koppeling met de webshop te leggen.

Distribuerende Payment Service Provider

Een Distribuerende Payment Service Provider voorziet in een omgeving waarin verschillende betaalmethodes gekozen kunnen worden. De bank van de webwinkelier zorgt ervoor dat het geld op de rekening wordt gestort.

Collecterende Payment Service Provider

Een Collecterende Payment Service Provider regelt naast een betaalomgeving ook de transactie. Wanneer een klant in een webshop een betaling doet, wordt dit in eerste instantie op de rekening van de PSP gestort. De PSP betaald dan periodiek uit aan de webwinkelier.

Daarom is vaak een Collecterende Payment Service Provider duurder in gebruik dan een Distribuerende Payment Service Provider.

Verschillende betaalproviders

Er zijn momenteel erg veel verschillende PSP’s

Het gebruik van een PSP neemt natuurlijk kosten met zich mee. De kosten van een PSP zijn onder te verdelen in maandelijkse abonnement kosten en kosten per transactie. Deze kosten verschillen erg per PSP.

Intergratie met Magento

De meeste betaalproviders bieden gratis makkelijk te installeren extensies voor Magento aan. Zo is een betaalmethode makkelijk te integreren met een Magento webshop.

BREAKING NEWS: Per 1 januari 2019 gaan @junction.nl, @in2media.live en @friksweb samen verder onder de naam JUNCTION Creative & Digital Agency. 🎉 Meer info? Link in bio. #friksweb

NEW WORK: www.deunsk.nl 😁 @_delangejeroen_

BREAKING NEWS! Het redesign van Sanjesfertier staat online 💪🏻. Lees alles over de case op onze website. De link vind je in onze Bio. #friksweb #webdesign #bedrijfsfotografie

Die keer toen @jochem1979 op vrijdagmiddag Anne Hazes en Ricky ‘Genot’ uitnodigde 😁🎉 #workhardplayhard #friksweb #vrijmibo #tb

25 portretten voor @teamfrysk 📸 Laat het schaatsseizoen maar komen! 💪🏻 #portretphotography #elfstedenhal #smile #friksweb

Gratis quickscan
Hoe presteert jouw website? Klik hier voor een gratis Quickscan!
×