Blog
Heb jij een gedegen online marketing strategie?
Online marketing / Strategie23 januari 2012

Online marketing strategie voor het MKB

In vrijwel elke branche is het MKB actief met ‘online marketing’. Dit heeft voor- en nadelen. Veel bedrijven hebben namelijk weinig idee over wat echt werkt op het internet. Hierdoor kunnen potentiële afnemers marketingacties van bedrijven gaan zien als spam en wordt de afnemer niet meer bereikt.

Dit is een van de hoofdredenen waarom er goed nagedacht moet worden over het toepassen van de juiste online marketing strategie.

Hét online marketingplan

Een van de beste manieren om de juiste strategie te bepalen is door dit te doen in de vorm van een ‘traditioneel’ marketingplan met de focus op online marketing. Het marketingplan zal onder andere de volgende onderwerpen behandelen.

Uw kansen en bedreigingen

De online externe analyse wordt als apart onderdeel opgenomen in het marketingplan. Vaak doordat er een aangepaste online missie is en doordat concurrentie, afnemers, etc. anders zijn. De concurrentie uit dezelfde omgeving hoeft geen concurrent op het internet te zijn. En de afnemersmarkt die via het internet bediend wordt kan veel verder reiken en of anders bereikt worden

De sterktes en zwaktes van uw onderneming

In een online marketingplan worden algemene zaken als missie en visie, waardestrategie en bijvoorbeeld het assortiment meegenomen. Echter zijn begrippen als de online missie, online profilering en huidige social media strategie ook meegenomen in een goede analyse. De huidige opbouw en vindbaarheid van de website worden onderzocht. Op deze manier wordt er een online focus in het marketingplan gecreëerd.

De online marketing strategie

Nadat de interne en externe analyses uitgevoerd zijn worden deze vertaald naar een SWOT analyse, vervolgens naar een confrontatie matrix, waaruit de strategisch issues en opties voortvloeien. Op dit punt in het marketing plan beginnen de marketeers met het maken van strategische keuzes en wordt er een online marketingplan opgesteld en uitgevoerd.

Geïnteresseerd in de juiste online strategie voor u als ondernemer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bepalen graag samen met u, uw juiste strategie.

Gratis quickscan