Blog
Social media trends
Cindy-HoomansCindy HoomansOnline marketeer
Online marketing15 september 2011

Nieuws: Social Media trends

Ook social media is aan grote veranderingen onderhevig. De ene na de andere update passeert de revue en ook komen er nieuwe spelers bij op de markt. Aangezien social media voor veel van onze klanten en vele andere bedrijven van groot belang is, hebben wij enkele belangrijke updates en nieuwe features voor u op een rij gezet.

Twitter komt eindelijk met Analytics

Het werd tijd, microblogdienst Twitter komt eindelijk met een eigen analytics dienst. Via Twitter is het straks mogelijk als eigenaar van een Twitter-account om te zien hoe vaak een bericht wordt geretweet. En voor hoeveel verkeer deze bijdraagt aan het verkeer naar de website. Ook is het mogelijk om te zien hoe vaak er op een Tweetbutton wordt geklikt op een website.

Facebook’s antwoord op Google +

Google + zou de grote concurrent van Facebook moeten worden, toch blijft succes vooralsnog uit. Het aantal registraties op Google + steeg met grote aantallen maar helaas blijft het aantal actieve gebruikers achterwege.

Toch heeft Google goed gekeken naar wat de consument mistte: het plaatsen van een bericht die niet voor al je vrienden zichtbaar zou zijn. Het is goed voor te stellen dat ook je familie niet die foto’s hoeft te zien van die ene vakantie, daarom bied Google + ‘cirkels’ aan. Zo kun je een cirkel maken voor bijvoorbeeld familie, vrienden en collega’s- erg praktisch.

 

Maar Facebook heeft goed opgelet en komt met een soortgelijk systeem. De Facebook ‘subscribe’ button moet het antwoord worden op de schreeuwende vraag van de gebruiker.  Deze button maakt het mogelijk publieke updates te ontvangen van mensen waarmee je niet bevriend bent. Ook is het straks mogelijk om berichten te pushen naar mensen waarmee je geen vrienden bent.

Een andere handige functie is dat de prioriteit kan worden aangeven aan het ‘soort’ bericht, zo is het mogelijk om te zien of iemand een nieuwe baan gekregen heeft, maar niet welke spelletjes hij of zij speelt. De Facebook-subscribe button maakt het allemaal mogelijk.

Gratis quickscan