Blog
Google Mijn Bedrijf update:Producten en diensten direct in beeld
Google3 september 2018

Nieuw in Google Mijn Bedrijf: Menu en services

Google heeft onlangs een nieuwe functie toegevoegd aan Google Mijn Bedrijf: Services en menu. Je kunt nu meteen je diensten of menu (afhankelijk van je bedrijf) laten zien in Google, wanneer iemand op jouw bedrijfsnaam zoekt.

Op die manier wordt het aanbod van een bedrijf direct getoond aan de (potentiële) klant. Voor horecabedrijven betekent dit dat gasten direct de gerechten op de menukaart kunnen bekijken zonder de website te bezoeken. Doorklikken naar de website hoeft dan niet meer. Momenteel zijn je diensten of producten alleen zichtbaar voor bezoekers op smartphones. De verwachting is dat desktop binnenkort volgt.

Hoe voeg ik menu en diensten toe aan Google Mijn Bedrijf?

1. Ga naar business.google.com en log in op je Google Mijn Bedrijf-account
2. Kies het account waar je de diensten aan wilt toevoegen
3. In het menu (linksboven de 3 horizontale streepjes) ga je naar ‘informatie’.

4. Klik op ‘menu’ of ‘services’. Je ziet het staan tussen ‘website’ en ‘aanbod’.

5. Nu kun je je producten of diensten gaan toevoegen. Bij ‘naam van gedeelte’ voeg je de categorie toe (bijvoorbeeld lunch). Vervolgens kun je elk product of dienst daaraan koppelen.

Doel: langer in Google blijven

Het doel achter deze nieuwe functie is dat bezoekers direct in Google al belangrijke informatie kunnen vinden, zodat ze langer in Google blijven. Zo kun je onder andere al meteen de recensies lezen, veelgestelde vragen bekijken en zien gebruikers ook je actuele openingstijden.

Google zit natuurlijk niet stil en de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten is het voor (potentiële) klanten al mogelijk om met bedrijfseigenaren te chatten. In Nederland is deze functie nog niet beschikbaar, maar we verwachten dat het in de toekomst ook hier uitgerold gaat worden.

Wees actueel

Nu men steeds minder door hoeft te klikken naar je website om snel wat praktische info te winnen, is je bedrijfsvermelding in Google steeds belangrijker. Wees dus actueel. Verandert er iets? Wijzig het dan ook meteen in Google Mijn Bedrijf.

Hulp bij inrichten Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf biedt steeds meer functionaliteiten. Alleen het toevoegen van bijvoorbeeld openingstijden is niet (meer) voldoende. Recensies, vragen en antwoorden, foto’s en overige bedrijfsinformatie spelen een steeds belangrijke rol. Weet je niet waar je moet beginnen? Heb je geen tijd op je profiel te optimaliseren? Geen probleem. Onze professionals helpen je gewoon. Bel of mail ons en we gaan direct voor je aan de slag.

Gratis quickscan