Blog
Is uw site al Mobile Friendly?
Michel PostLead Ontwikkelaar
Ontwerp21 november 2014

Mobile Friendly label in de zoekresultaten

Bij Friks gaan we er al een tijdje vanuit: Als je het goed wil doen op internet, moet je op elk device de juiste gebruikerservaring bieden. Google zet onze overtuiging nu kracht bij door de lancering van het label Mobile Friendly. Het label is onlangs gelanceerd in Amerika, maar de verwachting is dat de labels ook snel genoeg in Nederland zichtbaar zullen zijn.

Wilt u weten of uw site mobile friendly is

Sinds eind oktober kunnen we in Google Webmaster Tools zien of uw website fouten bevat voor mobiele gebruikers. Onder Zoekverkeer is de laatste link Mobiele bruikbaarheid, waar je eventuele fouten kunt vinden. Google checkt onder andere op:

  • Bevat de pagina software als Flash
  • Is de tekst te lezen zonder dat je hoeft te zoomen
  • Schaalt de content mee in de breedte, zodat er niet horizontaal gescrollt hoeft te worden
  • Zijn links makkelijk klikbaar op mobiel.

Mobile friendly als ranking factor

Naast het verhogen van de gebruikerservaring, kan een mobile friendly website straks ook zorgen voor betere posities in Google. Het is al even bekend dat een slechte gebruikerservaring kan zorgen voor slechtere posities, Mobielebruikbaarheidwebmastertoolsfriksmaar volgens Danny Sullivan en Barry Schwartz van Search Engine Land zal Google Mobile User Experience ook opnemen als ranking factor in hun algoritme.

Goede responsive website en mobile first

Mobile first is een veel gehoorde term bij het ontwerpen en ontwikkelen van een (responsive) website. Maar als we kijken naar alle ontwikkelingen op het gebied van SEO, Conversie Optimalisatie, AdWords en Advertising, vinden we bij Friks user first een veel betere term voor deze nieuwe trend. Wilt u weten of uw website beter kan? Vraag dan vrijblijvend een gratis quickscan aan.

Dubbel feest omdat we vandaag naast junction.nl de webshop van Schutrups Exloo hebben gelanceerd! 😎

www.junction.nl is een feit! 💪🏻🥳

Soms heb je drie ingrediënten nodig om iets mooiers te maken. Vanaf april gaan wij samen met in2media en Junction Creative Group verder onder de naam Junction creative + digital agency. Op de hoogte blijven? Volg dan alvast het account van @in2media.live #headstogetherhandstogether #junction

Gezocht! Een Chief Happy Work die zorgt voor een solide personeelsbeleid en bergen positieve energie op de werkvloer. Want zelfs in een organisatie met een structuur die zo plat is als het Nederlandse landschap is een verbindende schakel nodig. Ben jij die veilige haven voor zowel de directie als zeventig enthousiaste professionals? Solliciteer dan snel! Link in bio. #vacature #friksweb #hrvacatures

Het jaarlijks kerstonbijt is weer een feit! Dit keer samen met onze maatjes van @in2media.live ⭐️

Gratis quickscan
Friks is niet meer. Sinds kort zijn wij Junction creative + digital agency. Bekijk hier onze nieuwe website
×