Blog
Mobielvriendelijk design
Robert GiezenLead Ontwerper

Mobielvriendelijk design belangrijk voor je positie in Google

Onze websites moeten voor iedereen en overal op de juiste manier getoond worden, ongeacht of de site op een desktop, een telefoon of een tablet wordt bekeken. Bij Friks hoort responsive webdesign dan ook tot de standaard. Het bieden van een optimale gebruikerservaring is een van de grootste voordelen van responsive webdesign, maar er is ook een andere belangrijke reden waarom iedereen een website moet hebben die goed zichtbaar is op apparaten anders dan de desktop. Google heeft namelijk laten weten dat zij op 21 april de mobielvriendelijkheid van websites mee zal laten wegen in de zoekresultaten. Hiermee wordt onze voorspelling dat mobielvriendelijk webdesign steeds belangrijker gaat worden bevestigd.

Volgens Google gaat de verandering ervoor zorgen dat gebruikers steeds gemakkelijker relevante  resultaten zal vinden die voor hun device zijn geoptimaliseerd. De verandering heeft echter niet enkel invloed op mobiele apparaten; mobielvriendelijkheid zal over de gehele breedte meegenomen worden in de ranking.

Zoals gezegd zal Google de verandering op 21 april doorvoeren; er is dus nog een tijdje om je website up-to-date te maken. Om te kijken of je al website mobielvriendelijk is heeft Google een handige test ontwikkeld.

 

Wil je ook een mobielvriendelijke website?

Dubbel feest omdat we vandaag naast junction.nl de webshop van Schutrups Exloo hebben gelanceerd! 😎

www.junction.nl is een feit! 💪🏻🥳

Soms heb je drie ingrediënten nodig om iets mooiers te maken. Vanaf april gaan wij samen met in2media en Junction Creative Group verder onder de naam Junction creative + digital agency. Op de hoogte blijven? Volg dan alvast het account van @in2media.live #headstogetherhandstogether #junction

Gezocht! Een Chief Happy Work die zorgt voor een solide personeelsbeleid en bergen positieve energie op de werkvloer. Want zelfs in een organisatie met een structuur die zo plat is als het Nederlandse landschap is een verbindende schakel nodig. Ben jij die veilige haven voor zowel de directie als zeventig enthousiaste professionals? Solliciteer dan snel! Link in bio. #vacature #friksweb #hrvacatures

Het jaarlijks kerstonbijt is weer een feit! Dit keer samen met onze maatjes van @in2media.live ⭐️

Gratis quickscan
Friks is niet meer. Sinds kort zijn wij Junction creative + digital agency. Bekijk hier onze nieuwe website
×