Blog
Heb jij al een mobiele website?
Jappy-ToeringJappy ToeringVideograaf
Ontwerp / Strategie / Website15 augustus 2011

Stijging van mobiele gebruikers

U zult ongetwijfeld gehoord hebben dat de grootste telecomaanbieders hun tarieven voor mobiel internet massaal gaan verhogen. Dit komt door het alsmaar stijgende internet verkeer van smartphones en tablets. Steeds meer mensen maken gebruik van mobiel internet.

CBS publiceert cijfers over mobiel internet

Het CBS heeft recent cijfers naar buiten gebracht waaruit blijkt dan 36% van de Nederlanders mobiel internet actief gebruikt! Dit is een verviervoudiging ten op zichtte van 2007. De kans is dan ook groot dat ook uw website mobiel bekeken wordt!

statistieken mobiel internet nederland

Wat betekent dit voor u in de praktijk?

Wij zien dit ook terug in de cijfers van de websites, die wij maandelijks nalopen voor onze klanten. In de verkeersbronnen kunnen we dan ook zien dat websites steeds vaker vanaf de populaire iPad en iPhone worden bekeken. Toch zien we maar al te vaak dat veel bedrijven geen gebruik maken van een mobiele website of app. Ook maken veel bedrijven gebruik van Flash elementen op hun website, deze kunnen niet worden getoond op apparaten van Apple.

Door de aanhoudende groei van mobiel internet is het van belang dat uw website geoptimaliseerd is voor het bekijken op een mobiel apparaat. Friks kan u alles vertellen over de optimalisatie van uw website voor mobiel verkeer.

Gratis quickscan