Blog
Video marketing
Jappy-ToeringJappy ToeringVideograaf

Hoe video het conversiepercentage van de website doet stijgen

Dat videomarketing steeds vaker wordt ingezet als online-marketingmiddel is geen verassing. Maar wat nou daadwerkelijk het effect is van het plaatsen van een video op je website, is voor veel mensen onduidelijk. Een van de effecten is het verhogen van het conversiepercentage. Video kan er er dus voor zorgen dat met hetzelfde aantal bezoekers op uw website, meer bezoekers een offerte opvragen, informatie aanvragen of een contactformulier invullen. Om dit te realiseren zijn de volgende tips onmisbaar.

1. Een slechte video werkt averechts

Voordat je de video op de website plaatst, beoordeel dan eerst of de inhoud van de video wel bijdraagt aan de behoefte van de websitebezoeker. Dit kun je toetsen door jezelf de volgende vraag te stellen: “zal de websitebezoeker, na het kijken van de video, een beter beeld hebben van jullie organisatie, product of werkwijze?” Is het antwoord positief? Dan kan de video geplaatst worden.

2. Beïnvloed de aantrekkingskracht van de video

Een video heeft een grote mate van aantrekkingskracht. Zorg er dan ook voor dat de video in één oogopslag te vinden is. Het mooiste is een plek op de homepagina. Vergeet ook niet een goede thumbnail voor de video te gebruiken. Een thumbnail is een verkleinde afbeelding die de gebruiker alvast een beeld geeft van waar de video over zal gaan. Het zal je verbazen hoeveel invloed zo’n afbeelding heeft op het gedrag van de gebruiker.

3. Zet de kijker aan tot actie

Met een leuke video kom je een heel eind, maar zonder CTA (call to action) genereer je geen conversies. Zorg er dan ook voor dat de kijker van video eenvoudig over kan gaan tot de gewenste actie. Door het kijken van de video is de websitebezoeker enthousiast waardoor hij eerder ingaat op een verzoek. Dit is het moment om er voor te zorgen dat de kijker converteert naar een potentiële klant. Benoem een actie aan het einde van de video of plaats een button in de buurt van de video.

Voor onze klant Amy Water Systems hebben we video ingezet volgens bovengenoemde methode. Een animatievideo en testimonialvideo’s hebben er voor gezorgd dat het conversie percentage met bijna 32%. is gestegen!

video-verhoogd-conversiepercentage

Stijging conversiepercentage van 32% voor onze klant Amy Water Systems

Meer weten over het verhogen van je conversiepercentage door videomarketing?

Met bovenstaande tips kom je een heel eind met het effectief gebruikmaken van video’s. En mocht u nog vragen hebben of benieuwd zijn naar de kansen die videomarketing u kan bieden, dan kunt u natuurlijk contact met ons op nemen.

Gratis quickscan