Blog
E-commerce tip: Rich Pins
Profiel-AnnebelleAnnebelle de VosOnline Marketeer
Online marketing3 juni 2015

Haal meer uit Pinterest met Rich Pins

Pinterest: hét sociale marketingmedium van 2015

Het aantal gebruikers neemt in rap tempo toe en daarmee kan Pinterest wel eens het sociale marketingmedium van 2015 worden.

Voor diegene die het nog niet kennen: Pinterest is het best te omschrijven als een digitaal visueel prikbord. Door middel van een browserplug-in of smartphone applicaties kun je interessante afbeeldingen op je prikbord plakken. Iemand die van tuinieren houdt, kan bijvoorbeeld afbeeldingen van tuinen en tuingereedschap pinnen.

De meeste gebruikers zijn vrouwen. Dus als vrouwen een groot deel van jouw doelgroep zijn, moet je zeker overwegen een pinterest pagina op te zetten.

Breid uw product pins uit met rich data

Met Pinterest kan je dus net als andere sociale media content delen met jouw doelgroep. Deze content kan bestaan uit mooie sfeer-afbeeldingen of leuke korte video’s, maar ook uit afbeeldingen van jouw producten.

Deze afbeeldingen kun je echter voorzien van extra data, zoals prijs en beschikbaarheid en daarmee de kans op verkoop vergroten. Gebruik je Magento of WooCommerce als e-commerce platform? Dan kun je door middel van een extensie deze extra “meta data” geautomatiseerd aan elk van de producten mee te geven.

In Pinterest wordt jouw product-afbeelding nu voorzien van voorraad status en (actie) prijs, waardoor een pinner getriggered wordt door te klikken naar jouw webshop en tot bestellen over te gaan.

Aan de slag met Pinterest? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Dubbel feest omdat we vandaag naast junction.nl de webshop van Schutrups Exloo hebben gelanceerd! 😎

www.junction.nl is een feit! 💪🏻🥳

Soms heb je drie ingrediënten nodig om iets mooiers te maken. Vanaf april gaan wij samen met in2media en Junction Creative Group verder onder de naam Junction creative + digital agency. Op de hoogte blijven? Volg dan alvast het account van @in2media.live #headstogetherhandstogether #junction

Gezocht! Een Chief Happy Work die zorgt voor een solide personeelsbeleid en bergen positieve energie op de werkvloer. Want zelfs in een organisatie met een structuur die zo plat is als het Nederlandse landschap is een verbindende schakel nodig. Ben jij die veilige haven voor zowel de directie als zeventig enthousiaste professionals? Solliciteer dan snel! Link in bio. #vacature #friksweb #hrvacatures

Het jaarlijks kerstonbijt is weer een feit! Dit keer samen met onze maatjes van @in2media.live ⭐️

Gratis quickscan
Friks is niet meer. Sinds kort zijn wij Junction creative + digital agency. Bekijk hier onze nieuwe website
×