Blog
Prijzen vergelijken via Google Shopping
Online marketing9 juli 2015

Google toont laagste prijs bij productadvertenties

Google toont sinds kort in Google Shopping aan welke aanbieder producten voor een lagere prijs aanbiedt dan haar concurrenten. Volgens Google kunnen consumenten dan eenvoudiger zien waar zij een product voor de laagste prijs kunnen aanschaffen. Op dit moment hebben wij het nog niet kunnen vinden in Nederland, maar een blogger van ChannelAdvisor heeft het in Amerika al gespot. Onder de productvermeldingen toont Google; ‘Prijs is XX% lager dan de gemiddelde online prijzen’. Op deze manier kunnen consumenten snel zien waar een product goedkoper is.

Laatste ontwikkelingenGoogle shopping prijsvergelijken

Google is de laatste tijd veel in het nieuws, omdat de Europese Commissie Google aanklaagt voor machtsmisbruik. Het is natuurlijk logisch dat als je zoveel succes boekt je ook tegengas gaat krijgen van concurrenten en grote prijsvergelijkingswebsites. Wij vragen ons af of we liever Google prijzen laten vergelijken of bekende vergelijkers zoals bijvoorbeeld beslist.nl. Google heeft natuurlijk enorm veel data en geavanceerde systemen, waardoor ze de consument goed kunnen bedienen, maar dit kan ook misbruikt worden. Aan de andere kant heb je de prijsvergelijkingswebsites, deze werken vaak via het affiliate model. Valkuil is dat ze vaak te hoge tarieven rekenen aan bedrijven om op hun vergelijker vertoond te worden, niet elk bedrijf gaat hiermee akkoord. Dit is ook geen eerlijke prijsvergelijking. Eén ding is zeker; Google is verreweg de grootste zoekmachine en wij hebben ons aan te passen. Wij volgen de ontwikkelingen over Google Shopping dan ook nauw op de voet voor onze klanten.

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is en blijft  voor online retailers een belangrijk advertentiekanaal. Bent u onbekend met Google Shopping? Google Shopping toont uw producten naast de zoekresultaten in een apart kader. Dit is een pagina bestaande met een grafische weergave van geadverteerde producten. Google Shopping biedt u als verkoper de volgende voordelen:

  • U trekt meer potentiële klanten aan. Google Shopping helpt u om winkelende klanten te bereiken terwijl ze zoeken naar artikelen die ze op Google kunnen kopen.
  • U kunt zelf uw productinformatie beheren. Met Google Shopping kunt u uw productinformatie correct en up-to-date houden, zodat uw klanten relevante, actuele artikelen te zien krijgen.

In advertenties met productvermeldingen kunt u een afbeelding, titel, prijs, promotieboodschap en de naam van uw winkel of bedrijf opnemen, zonder dat u een afzonderlijke advertentie hoeft te maken voor elk product dat u verkoopt. Advertenties met productvermeldingen geven voor een bepaalde zoekopdracht een reeks relevante producten weer.

Verkoopt u via uw webshop producten en wilt u deze extra promoten via Google Shopping of doet u dit al maar wilt u dat wij controleren of uw campagne geoptimaliseerd kan worden?

Google Shopping iets voor u? Ontdek de mogelijkheden!

 

Gratis quickscan