Blog
Google Shopping en Magento
Online marketing / Webshop4 oktober 2012

Google Shopping

Koppeling Google Shopping met Magento

Google Shopping voor webshops

Al ruim een jaar laat Google ook producten zien in de zoekresultaten. Dit door middel van links die men gewent is maar ook met afbeeldingen. Google is deze extra dienst, genaamd Google Shopping, begonnen om de concurrentie aan te gaan als prijsvergelijkingssite zoals Tweakers, vergelijk.nl en Kieskeurig.
Het grote verschil is dat er nu ook een afbeelding van het product wordt vertoond wat voorheen niet het geval was. Voor eigenaars en beheerders van webwinkels is dit een uitgelezen kans om door middel van organische resultaten, hun assortiment te kunnen aanbieden.

Google Shopping en Magento

Voor gebruikers van Magento bestaat er een koppeling die direct producten van Magento aan Google Shopping kan koppelen.
Vertoning op de betaalde posities (Adwords) is ook mogelijk en werkt op basis van ‘cost per click’. Hiervoor kunt u gebruik maken van de zogenaamde product-extensies welke u vindt onder het tabblad Advertenties-extensies in uw Adwords account. Het is aan te raden om aparte campagnes aan te maken voor in uw Adwords account voor Google Shopping zodat u inzicht heeft wat de resultaten hiervan zijn.

Waarom Google Shopping

De meerwaarde voor webwinkels is dat hun producten momenteel nog gratis(!) in de organische zoekresultaten worden vertoond. Dit zal in de nabije toekomst veranderen, daarom is het nu uw kans om hier van te profiteren.

U hoeft tegenwoordig Tweakers, vergelijk.nl of andere vergelijkingssites niet meer te betrekken. Met Google Adwords en Google Shopping betrekt u uw doelgroep en breid u deze uit door deze complete service. Lang niet alle producten worden op dit moment Google Shopping resultaten weergegeven. Wij kijken samen met u graag naar de kansen en mogelijkheden voor uw producten binnen Google Shopping.

Google shopping wordt vernieuwd

Sinds de zomer is Google begonnen met de omschakeling naar een volledig commerciële model voor Google Shopping wat is gebouwd op de Product Listing Ads. Google is op het moment aan het testen met nieuwe commerciële formats op Google.com. In de Verenigde Staten zal het nieuwe commerciële format van Google Shopping in de herfst 2012 live gaan, wanneer het in Nederland geïntroduceerd zal worden is nog niet duidelijk. Een andere aanpassing die Google zal doorvoeren met het nieuwe commerciële format is het Cost Per Acquisition/Sale, nu is dit nog Cost Per Click.

Wat kan Friks hierin voor u betekenen:

  • Koppelen van Magento aan Google Shopping voor de beste output van uw advertenties
  • Opzetten van een aparte Google Shopping campagne binnen AdWords voor optimaal inzicht
  • Meten en optimaliseren van uw huidige campagnes
Gratis quickscan