Blog
Google Shopping krijgt steeds meer functies
Online marketing21 augustus 2015

Google Shopping update: verzendkosten binnenkort verplicht

Google heeft afgelopen week een belangrijke aankondiging verstuurd voor webshopeigenaren: In Google Shopping is het vanaf 1 februari 2016 vereist dat alle producten die de landen Zwitserland, Tsjechië, Nederland, Italië, Spanje en Japan targeten, worden voorzien van verzendtarieven.

Google Shopping krijgt steeds meer functies

In een eerder artikel schreef Ruben al over de prijsvergelijkingsfunctie van Google Shopping. We merken dat Google Shopping steeds meer functies krijgt. Ook met deze toekomstige regeling kunnen de prijzen nog beter vergeleken worden door Google. Voor adverteerders wordt het steeds interessanter om te adverteren, want gebruikers kunnen door deze functies makkelijker de beste aankoop doen via Google Shopping. Verzending is immers een belangrijk deel van de totale kosten van artikelen. Gebruikers zoeken online vaak online naar de beste deal, en door de toekomstige regeling kunnen gebruikers de volledige kosten gemakkelijk in één oogopslag zien. Zo worden de zaken een stuk transparanter.

Wat betekent dit voor adverteerders?

Een belangrijk gevolg voor advertenties die Zwitserland, Tsjechië, Nederland, Italië, Spanje of Japan targeten en op 1 februari 2016 niet van verzendinformatie zijn voorzien, is dat ze niet meer zullen worden weergegeven in Google Shopping.

De verzendgegevens voor artikelen kunnen ingediend worden via het tabblad Verzending in de Google Merchant Center-account of op artikelniveau in de productgegevens met behulp van kenmerken. Wij raden aan om de verzendgegevens op accountniveau in te dienen in uw Google Merchant Center-account.  Het is ook mogelijk om de verzendgegevens op artikelniveau in te dienen.

Controleren

U kunt zelf controleren of deze veranderingen betrekking op uw artikelen hebben. In het gedeelte Artikelen op het tabblad ‘Diagnostische gegevens’ van uw Google Merchant Center-account. Meer informatie over het tabblad ‘Diagnostische gegevens’ vindt u hier. Op de pagina ‘Overzicht feedstatus’ van elke feed kunt u ook een lijst downloaden met alle verwerkingsfouten en waarschuwingen voor uw feeds.

Hulp nodig met uw Google Shopping account?

Gratis quickscan