Blog
Google rating stars
Sjaak hummelSjaak HummelLead online marketeer
Online marketing3 januari 2013

Google Recensies

De gouden sterretjes in de zoekresultaten

In de zoekresultaten van Google worden reviews of recensies vertoond. De zogenaamde Google Rating Stars zijn ratings/ beoordelingen door bezoekers gedaan van de producten/diensten van het bedrijf. Voor WordPress zijn er plugins die zorgen dat de rating widgets op je posts en pagina’s verschijnen zodat bezoekers hun waardering kunnen achterlaten of kunnen stemmen op de inhoud van jou site. Dit zorgt voor meer beleving op de site en deze ratings worden overgenomen door Google in de zoekresultaten.

Afzonderlijke en samengevoegde recensies

In de zoekmachine zijn zowel afzonderlijke als samengevoegde recensies te vinden. Hieronder een voorbeeld van een afzonderlijke recensie (een recensie over een product door een redacteur).

Met een samengevoegde recensie kan een gemiddelde beoordeling van een lokaal bedrijf of het aantal gebruikersrecensies getoond worden. Hieronder een voorbeeld:

De opmaak (markering) van deze zoekresultaten kan tot stand komen door de inzet van microdata, microformats of RDFa. Google heeft hier een uitgebreide uitleg over de inzet van deze markeringsindelingen.

Google rating stars voor AdWords

Ook in AdWords wordt de waardering/score getoond als derde regel onder de titel van de advertentie en de bestemmings url. Je kan dit toevoegen door bij product extensies de productdetails van Google Merchant Center/ Google Shopping toe te voegen.

Waarom zijn Google Recensies belangrijk?

Recensies die zichtbaar zijn in Google zullen de CTR verhogen, mits ze positief zijn natuurlijk. Daarnaast springen ze eruit doordat ze naast de standaard blauwe en groene regels in Google goudgeel van kleur zijn. Ook zorgt het voor een extra regel in de zoekresultaten.

Google+ resultaten in Adwords: Sociale extensies

Naast de recensies en beoordelingen van een bedrijf worden de resultaten op Google+ sinds kort ook weergegeven in Adwords.

Een voorbeeld: 125 personen volgen of hebben een +1 gegeven aan Beslist.nl. Deze resultaten kunnen worden toegevoegd aan de advertenties door Sociale extensies toe te voegen aan een campagne. Sociale extensies klinkt alsof je keus hebt uit meerdere sociale media maar helaas kan hier alleen Google+ toegevoegd worden.

 

Dubbel feest omdat we vandaag naast junction.nl de webshop van Schutrups Exloo hebben gelanceerd! 😎

www.junction.nl is een feit! 💪🏻🥳

Soms heb je drie ingrediënten nodig om iets mooiers te maken. Vanaf april gaan wij samen met in2media en Junction Creative Group verder onder de naam Junction creative + digital agency. Op de hoogte blijven? Volg dan alvast het account van @in2media.live #headstogetherhandstogether #junction

Gezocht! Een Chief Happy Work die zorgt voor een solide personeelsbeleid en bergen positieve energie op de werkvloer. Want zelfs in een organisatie met een structuur die zo plat is als het Nederlandse landschap is een verbindende schakel nodig. Ben jij die veilige haven voor zowel de directie als zeventig enthousiaste professionals? Solliciteer dan snel! Link in bio. #vacature #friksweb #hrvacatures

Het jaarlijks kerstonbijt is weer een feit! Dit keer samen met onze maatjes van @in2media.live ⭐️

Gratis quickscan
Friks is niet meer. Sinds kort zijn wij Junction creative + digital agency. Bekijk hier onze nieuwe website
×