Blog
Google AdWords bestaat niet meer! En nu?
Sjaak hummelSjaak HummelLead online marketeer
Online marketing26 juli 2018

Google AdWords bestaat niet meer! En nu?

Het klinkt als een enorme clickbait-titel en toegegeven, dat is het misschien ook een beetje. Maar het is wel waar. Sinds 24 juli 2018 is Google AdWords niet meer.

Voor je misschien in paniek raakt: dat is nergens voor nodig. Jouw advertenties, campagnes en andere gebruikte tools in het account zijn niet in gevaar. AdWords gaat simpelweg verder onder een andere naam: Google Ads.

Wat verandert er aan Google AdWords?

Een nieuw logo, om mee te beginnen. Mocht je als bedrijf dus reportages of presentaties geven over AdWords, dan is het handig om deze aan te passen. Daarnaast is – zoals gezegd – de naam veranderd naar Google Ads. Maar dat is dan ook alles. Het werkt nog precies zoals je gewend bent.

Google Marketing Platform

Naast AdWords veranderen ook DoubleClick en Google Analytics 360 van naam, deze gaan verder onder Display & Video en Analytics. Dit alles zal vallen onder het nieuwe Google Marketing Platform. Marketeers hebben zo alle gegevens van de verschillende gebruikte tools bij elkaar in één uniform platform staan. Wel zo handig als je een complete analyse van een customer journey wilt maken.

Ingewikkeld?

Geen probleem, je hoeft je er immers niet mee bezig te houden. Dat doen wij graag voor je. Neem eens contact op met onze Google-gecertificeerde experts, dan kijken we direct naar wat we voor je kunnen doen.

Gezocht! Een Chief Happy Work die zorgt voor een solide personeelsbeleid en bergen positieve energie op de werkvloer. Want zelfs in een organisatie met een structuur die zo plat is als het Nederlandse landschap is een verbindende schakel nodig. Ben jij die veilige haven voor zowel de directie als zeventig enthousiaste professionals? Solliciteer dan snel! Link in bio. #vacature #friksweb #hrvacatures

Het jaarlijks kerstonbijt is weer een feit! Dit keer samen met onze maatjes van @in2media.live ⭐️

BREAKING NEWS: Per 1 januari 2019 gaan @junction.nl, @in2media.live en @friksweb samen verder onder de naam JUNCTION Creative & Digital Agency. 🎉 Meer info? Link in bio. #friksweb

NEW WORK: www.deunsk.nl 😁 @_delangejeroen_

BREAKING NEWS! Het redesign van Sanjesfertier staat online 💪🏻. Lees alles over de case op onze website. De link vind je in onze Bio. #friksweb #webdesign #bedrijfsfotografie

Gratis quickscan
Hoe presteert jouw website? Klik hier voor een gratis Quickscan!
×