Blog
Google AdWords bestaat niet meer! En nu?
Sjaak hummelSjaak HummelLead online marketeer
Online marketing26 juli 2018

Google AdWords bestaat niet meer! En nu?

Het klinkt als een enorme clickbait-titel en toegegeven, dat is het misschien ook een beetje. Maar het is wel waar. Sinds 24 juli 2018 is Google AdWords niet meer.

Voor je misschien in paniek raakt: dat is nergens voor nodig. Jouw advertenties, campagnes en andere gebruikte tools in het account zijn niet in gevaar. AdWords gaat simpelweg verder onder een andere naam: Google Ads.

Wat verandert er aan Google AdWords?

Een nieuw logo, om mee te beginnen. Mocht je als bedrijf dus reportages of presentaties geven over AdWords, dan is het handig om deze aan te passen. Daarnaast is – zoals gezegd – de naam veranderd naar Google Ads. Maar dat is dan ook alles. Het werkt nog precies zoals je gewend bent.

Google Marketing Platform

Naast AdWords veranderen ook DoubleClick en Google Analytics 360 van naam, deze gaan verder onder Display & Video en Analytics. Dit alles zal vallen onder het nieuwe Google Marketing Platform. Marketeers hebben zo alle gegevens van de verschillende gebruikte tools bij elkaar in één uniform platform staan. Wel zo handig als je een complete analyse van een customer journey wilt maken.

Ingewikkeld?

Geen probleem, je hoeft je er immers niet mee bezig te houden. Dat doen wij graag voor je. Neem eens contact op met onze Google-gecertificeerde experts, dan kijken we direct naar wat we voor je kunnen doen.

Dubbel feest omdat we vandaag naast junction.nl de webshop van Schutrups Exloo hebben gelanceerd! 😎

www.junction.nl is een feit! 💪🏻🥳

Soms heb je drie ingrediënten nodig om iets mooiers te maken. Vanaf april gaan wij samen met in2media en Junction Creative Group verder onder de naam Junction creative + digital agency. Op de hoogte blijven? Volg dan alvast het account van @in2media.live #headstogetherhandstogether #junction

Gezocht! Een Chief Happy Work die zorgt voor een solide personeelsbeleid en bergen positieve energie op de werkvloer. Want zelfs in een organisatie met een structuur die zo plat is als het Nederlandse landschap is een verbindende schakel nodig. Ben jij die veilige haven voor zowel de directie als zeventig enthousiaste professionals? Solliciteer dan snel! Link in bio. #vacature #friksweb #hrvacatures

Het jaarlijks kerstonbijt is weer een feit! Dit keer samen met onze maatjes van @in2media.live ⭐️

Gratis quickscan
Friks is niet meer. Sinds kort zijn wij Junction creative + digital agency. Bekijk hier onze nieuwe website
×