Blog

Friks wint de De HET ondernemersprijs

Friks Web & Marketing is gisteren als winnaar uit de bus gekomen bij de finale van de De HET ondernemersprijs. De uitreiking vond dinsdag 18 maart plaats tijdens de zakenbeurs TEL in de WTC Expo. Onder luid gejuich en veel rode confetti namen de eigenaren Jochem van der Schoot, Redmer de Vries en Rienk Smids de Leeuwarder ondernemersprijs in ontvangst.

Volgens De HET voorzitter Lijzenga karakteriseert de competitie van 2014 zich door de reuring in het Leeuwarder ondernemersleven. Er was veel betrokkenheid bij ondernemers in de loop van de competitie. ‘Het zijn beide mooie winnaars. Zeker een relatief jong bedrijf als Friks met zijn snelle groei, is het soort bedrijf dat Leeuwarden nodig heeft.’

Twee categorieën

Genomineerden voor de prijs werden ingedeeld in twee categorieën: bedrijven die korter dan vijf jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, en ondernemingen die langer bestaan dan vijf jaar. Friks viel, samen met communicatiebureau Mas Outreach en Bouwbedrijf Kolthof, in de laatste categorie. De genomineerde ondernemingen jonger dan vijf jaar waren Zuivelhoeve Leeuwarden, Uitleganimatie en drive-in koffiebar Coffee on Road.

Vijf elementen waren bepalend voor wie van de genomineerden er met de felbegeerde prijs naar huis zou gaan. Zo keek de jury naar de financiën, de duurzaamheid, hoe de kanshebbers omgaan met marketing en verkoop, hoe de strategie eruit ziet en hoe innovatief ze zijn. De jury was unaniem en overhandigde de Leeuwarder ondernemersprijs aan Friks Web & Marketing. De jonge delicatessenwinkel Zuivelhoeve ging er met De HET prijs vandoor in de categorie jonger dan vijf jaar.

Gratis quickscan