Blog
Einde ondersteuning Magento 1juni 2020
Rienk SmidsEigenaar
Webshop13 september 2018

Einde ondersteuning Magento 1

Magento heeft op 6 september 2018 het einde van de ondersteuning van Magento 1 aangekondigd. Magento 1 wordt nog ondersteund tot juni 2020. Na deze datum worden er geen beveiligingsupdates meer vrijgegeven door Magento.

Voor Magento-kenners is daarmee “de dag die je wist dat zou komen” dan eindelijk bekend. Sinds de release van Magento 2 is al bekend dat de ondersteuning van Magento 1 eindig was, maar de exacte datum was nog niet bekend gemaakt door Magento. Naast dat Magento 1 vanaf 20 juni niet meer ondersteund wordt, is ook meteen het einde van de ondersteuning van Magento 2.1 aangekondigd. Magento 2.1 wordt nog ondersteund tot juni 2019.

Wat betekent dit?

Voor versies vanaf Magento 1.5 kwamen nog regelmatig patches uit. Een patch is een update waarmee een beveiligingslek of fout in de code wordt hersteld. Het cruciaal deze te installeren, een shop niet voorzien van alle patches kan open zijn voor hackers en bijvoorbeeld klantgegevens openbaar maken. Deze patches worden dus na juni 2020 niet meer uitgebracht. Dit betekent niet dat een Magento 1 shop dan direct lekken bevat, maar mocht er een lek worden ontdekt dan wordt dit niet meer gedicht door Magento.

Wat nu?

Heb je een Magento 1 webshop dan raden we aan voor juni 2020 over te stappen naar Magento 2 of naar een alternatief zoals Shopware. Na juni 2020 kan de veiligheid van Magento 1 niet meer gegarandeerd worden. En zorg tot die tijd in ieder geval voor de installatie van de patches die nog beschikbaar komen, je webshop blijft dan tot juni 2020 veilig.

Heb je een Magento 2 webshop zorg dan dat je update naar een recente versie, let hierbij goed op de PHP versies. Ook deze zijn aan updates onderhevig en kunnen de support bij een update van Magento verliezen. Dit updaten dient regelmatig te gebeuren!

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het patchen van je webshop of wil je meer informatie over een migratie naar Magento 2 of Shopware. Neem dan contact met ons op.

Gratis quickscan
Friks is niet meer. Sinds kort zijn wij Junction creative + digital agency. Bekijk hier onze nieuwe website
×