Blog
7 tips en tricks om je Instagram Stories eruit te laten springen
Cindy-HoomansCindy HoomansOnline marketeer
Online marketing4 oktober 2017

7 tips en tricks om je Instagram Stories eruit te laten springen

Gebruik jij al Instagram Stories als marketingmiddel? Het is een mooie manier om op een creatieve wijze in contact te komen met je doelgroep en zo de klantenbinding te versterken. We hebben 7 tips en tricks voor je Instagram Stories om ze nog meer onderscheidend te maken. Erg handig, ook als je net begint met Instagram Stories.

Het maken van een Instagram Story begint met het scherm naar rechts te swipen, of door bovenin beeld op je profielfoto te klikken. Dan kun je los. Lees onderstaande tips om er iets speciaals van te maken.

1. Hoe je een slagschaduw aan je tekst toevoegt in Instagram Stories

Maak je teksten net iets levendiger door ze een schaduweffect mee te geven.

Hoe doe je dat?
1. Tik op het “Aa” icoon rechtsboven in de hoek en schrijf je bericht.
2. Herhaal stap 1 en typ hetzelfde bericht in een andere kleur.
3. Verplaats de tekst naar het punt waar je het wilt hebben. De tekst groter of kleiner maken doe je door te ‘knijpen’, zoals je op je telefoon/tablet doet om iets dichterbij te halen.
4. Plaats je nieuwe bericht over de andere heen. Om een slagschaduw te creëren verschuif je de toplaag iets opzij, naar boven of naar beneden.

2. Hoe je de achtergrond opvult met één kleur

Geen foto voorhanden, maar wil je wel snel je boodschap naar buiten brengen? Dan kun je de achtergrond opvullen met één kleur.

Hoe doe je dat?
1. Tik op het “Pen” icoontje en kies een kleur.
2. Tik vervolgens ergens op het scherm en houd het ingedrukt voor een paar seconden. Het scherm wordt vervolgens opgevuld in je gewenste kleur.

3. Gebruik de ‘eraser tool’ en laat op een creatieve wijze bepaalde gedeeltes van de foto onder de toegevoegde kleur zien

Dit is een aanvulling op de vorige tip: wanneer het scherm is gevuld met je gekozen kleur, kun je gedeeltes van de onderliggende foto weer laten zien.

Hoe doe je dat?
1. Nu je scherm gevuld is met je gewenste kleur, ga je naar de ‘eraser tool’ (of ‘gummetje’ in het Nederlands). Dit is het tweede icoontje van rechts bovenin het scherm.
2. Teken of schrijf vervolgens iets in het scherm.

4. Handsfree je Instagram Stories filmen

Filmen terwijl je de opnameknop ingedrukt moet houden is niet altijd even handig. Gelukkig is er in Instagram Stories ook een ‘handsfree’ modus. Dan kun je gewoon de opnameknop indrukken om de opname te starten en weer indrukken om de video te beëindigen.

Hoe doe je dat?
1. Open de camera door het scherm naar rechts te swipen.
2. Onderaan vind je een aantal mogelijkheden, zoals het live uitzenden van je video’s en het maken van een Boomerang (een fotoburst die voor- en achteruit gaat). Door naar links te swipen/vegen zie je meer opties en daar staat ook de ‘handsfree’ functie tussen.
3. Tik op de ronde opnameknop op het scherm om de opname te starten.
4. Om de opname te stoppen, kun je dezelfde ronde knop weer gebruiken. Maar je kan ook de maximum opnametijd laten aflopen.

5. Hoe je andere accounts kunt noemen/taggen in je verhaal

Een succesvolle ontmoeting gehad met een klant? Of wil je iemand bedanken? Dan kun je diegene of dat bedrijf gaan ‘taggen’ in je Instagram Stories.

Hoe doe je dat?
1. Tik rechts bovenin het scherm op het “Aa” icoontje om een tekst te typen.
2. Typ het @ symbool, gevolgd door de gebruikersnaam van het account dat je wilt noemen/taggen. Kies het account uit het het pop-up menu (of schrijf de naam voluit).

6. Voeg foto’s toe uit je filmrol

Je hoeft niet meteen alles te publiceren wat je hebt gemaakt. Je kunt al je foto’s en video’s gebruiken die je in de afgelopen week hebt gemaakt.

Hoe doe je dat?
1. Open de camera door in Instagram naar rechts te swipen.
2. Swipe omhoog en onderaan vind je de filmrol met al je foto’s, video’s en screenshots van de afgelopen week. Je kunt ook tikken op het kleine fotootje links onderin het scherm.

7. Bekijk hoeveel keer je Instagram Story is bekeken

Klaar met bewerken van je foto of video? Tijd om je verhaal met je volgers te delen en te kijken hoe je content presteert.

Hoe doe je dat?
1. Onderaan het scherm vind je ‘je verhaal’. Door hierop te klikken staat je video of foto online. Die knop gebruik je daarna ook weer als je meer foto’s of video’s aan je bestaande verhaal wilt toevoegen.
2. Om te kijken hoeveel en welke mensen je content hebben bekeken, ga je naar je verhaal en swipe je omhoog.

Aan de slag?

Aan de slag met Instagram en/of andere social media voor jouw marketing? Neem gerust eens contact met ons op. We adviseren je graag.

Gratis quickscan